Microsoft інвестує $1 мільярд в очищення повітря

Microsoft інвестує $1 мільярд в очищення повітря

Укрінформ
Американська компанія Microsoft інвестує мільярд доларів в очищення атмосфери від вуглецю.

Про це повідомляє портал Naked Science.

«Техновелет Microsoft обіцяє до 2030 року стати цілком "вуглець-негативною" компанією. На очищення атмосфери мають намір витратити мільярд доларів», - йдеться у повідомленні.

За словами генерального виконавчого директора компанії Сатьї Наделли, якщо останнє десятиліття людей чогось і навчило, так це того, що технології можуть заподіяти більше шкоди, ніж користі.

Він додав, що люди повинні почати компенсувати руйнівні наслідки зміни клімату.

Акцентується, що друга мета Microsoft - видалити з атмосфери стільки вуглецю до 2050 року, скільки з моменту заснування компанії в 1975 році становлять викиди безпосередньо, або за рахунок використання електроенергії.

Читайте також: Microsoft офіційно запустила новий браузер для Windows

За словами представників Microsoft, вони профінансують цей проєкт, підвищивши внутрішню плату за викиди вуглецю, використання електроенергії та авіаперевезення, яку корпорація стягує зі своїх бізнес-груп з 2012 року.

Президент компанії Бред Сміт додав, що ці плани «вимагатимуть до 2030 року створити технології, яких сьогодні не існує», а вже в 2050-му центри опрацювання даних Microsoft, офіси, кампуси та інші об'єкти інфраструктури використовуватимуть цілком відновлювані джерела енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-