Штати можуть зупинити цивільну програму використання дронів — ЗМІ

Штати можуть зупинити цивільну програму використання дронів — ЗМІ

Укрінформ
Штати мають намір зупинити цивільну програму використання дронів, оскільки вони, принаймні частково, виробляються в Китаї.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на власні джерела.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ США планує вивести з експлуатації близько 1000 дронів, попередньо встановивши, що існує завеликий ризик їхнього використання Китаєм зі шпигунською метою. Частину безпілотників можуть залишити на випадок надзвичайних ситуацій і проведення навчань.

Читайте також: У США показали найпотужніший на планеті гнучкий дрон

Міністр внутрішніх справ Девід Бернхардт не підписував офіційних документів, але, за даними FT, планує зняти дрони з експлуатації, за винятком використання їх у надзвичайних ситуаціях, наприклад для боротьби з лісовими пожежами, та для навчання.

При цьому видання зазначає, що працівники міністерства проти прийняття такого рішення. Крім того, відмова від дронів може призвести до значних грошових збитків.

Раніше повідомлялося, що українське підприємство у кооперації з іноземною компанією розробило спеціальні магнітометричні датчики для БПЛА, здатні виявляти боєприпаси, що не розірвалися. Безпілотник може безпомилково ідентифікувати міни калібру 82 та 120 міліметрів з точністю до сантиметра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-