Невдалий вихід на орбіту: “космічну маршрутку” Boeing раніше повернуть на Землю

Невдалий вихід на орбіту: “космічну маршрутку” Boeing раніше повернуть на Землю

Укрінформ
NASA та Boeing повернуть космічний корабель Starliner на Землю на шість днів раніше від запланованого після того, як він не зміг зістикуватися з МКС через хибні налаштування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Очікується, що капсула Starliner, на борту якої немає екіпажу, приземлиться на полігоні Missile Range в штаті Нью-Мексико, США, о 6:45 за північноамериканським східним стандартним часом (о 13:45 за київським часом)", - ідеться у повідомленні.

За заявами представників NASA та Boeing, корабель справний, тож у майбутньому планується ще один його запуск.

Як повідомлялося, Starliner мав провести наступний тиждень на МКС у межах репетиції аналогічного польоту за участю команди космонавтів, запланованого на наступний рік.

Однак невдовзі після відділення від ракети-носія Atlas V двигуни корабля не активувалися, як було заплановано, і це не дозволило йому досягти потрібної висоти, щоб зустрітися з космічною станцією.​

Читайте також: SpaceX успішно вивела на орбіту телекомунікаційний супутник

За підрахунками NASA та Boeing, корабель спалив забагато палива за кілька хвилин через неправильно налаштований годинник. Його довелося повернути на Землю, не завершивши місію.

Запуск Starliner на орбіту є ключовим випробуванням для авіакосмічної компанії Boeing, яка змагається з компанією Ілона Маска SpaceX. Гігант авіації намагається відновити здатність NASA до польотів у космос за участю людських екіпажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-