Школяр із Дніпра винайшов пристрій, що заряджає телефон від ходьби

Школяр із Дніпра винайшов пристрій, що заряджає телефон від ходьби

Відео
Укрінформ
У Дніпрі 9-класник Макар Дробишев винайшов зарядний пристрій «Пульсар», що заряджає телефон від ходьби, і став одним із переможців конкурсу проєктів та стартапів InnoDnipro, до речі, - наймолодшим.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

«Рухи ногами – це все, що потрібно для пристрою. Людина не може не ходити, тому нога може без значних зусиль крутити вал генератора. Генератор виробляє змінний струм, тому не важливо, в який бік крутиться його вал», - розповів хлопець.

За словами юного винахідника, вал генератора приведе в дію шатун, який міцно але рухливо закріплений на алюмінієвому каркасі. Цей каркас зафіксований на нозі за допомогою резинок.

«Головне та найскладніше у конструкції було зробити фіксований суглоб, без якого генератор не зміг би нормально працювати. У якості генератора з редуктором я використовував звичайний сервопривід, редуктор якого я трішки доробив. Головне в моїй конструкції - це блок зі стабілізатором напруги та підвищувальним перетворювачем. Генератор під’єднується до нього через штекер живлення, а готову напругу можна зняти з USB виходу», - розповів Макар.

Хлопець каже, що проєкт можна використовувати в маленьких колективах, сім‘ях, у межах міста. Таким чином місто використовуватиме менше електроенергії, палива для електростанцій, а це користь для екології та фінансів міста. Але найкорисніше те, що ми отримаємо більш здорове покоління, розробка спонукає молодь та людей до активного життя.

Читайте також: LG запатентувала "розумний" браслет з гнучким дисплеєм

Всього у 2019 році на конкурс InnoDnipro було подано 57 проєктів, до процесу оцінювання допущено 53. Крім дніпрян участь у конкурсі взяли мешканці Києва, Кривого Рогу, Кам'янського (Дніпропетровська обл.), Чернігова, Сум, Покровська (Донецька обл.), Броварів (Київська обл.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-