Google створить квантовий комп'ютер для подорожей у часі через “кротові нори”

Google створить квантовий комп'ютер для подорожей у часі через “кротові нори”

Укрінформ
Вчені Google представили роботу, в якій описали принципову можливість створення квантового комп'ютера для моделювання процесів подорожі через "тунелі" в просторі-часі (так звані червоточини, або "кротові нори").

Про це повідомляє портал Naked Science.

"Вчені Google разом з колегами зі Стенфордського, Мерілендського і Амстердамського університетів опублікували роботу з описом технології, за допомогою якої в майбутньому можна буде створити імітацію" червоточини "просто в лабораторії і досліджувати її більш детально", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє портал, запропонована дослідниками технологія заснована на явищі квантової гравітації.

Зазначається, що поки вчені не змогли пов'язати гравітацію з квантовою теорєю, але співробітники Google показали, що взаємодія цих двох сил - квантова гравітація - може проявлятися в певних системах, які можна змоделювати в лабораторії.

Читайте також: Google розробила найпотужніший у світі комп'ютер

Більш того, фахівці корпорації разом з іншими вченими хочуть створити модель однієї з таких систем, яка дозволить простежити за інформацією, що проходить через "червоточину" між двома чорними дірами.

Для цього автори нової роботи пропонують створити квантовий комп'ютер з двома наборами пов'язаних кубітів, які будуть розділені на дві групи. Між цими двома групами дослідників хочуть передати певний масив інформації і подивитися, як її обсяг впливає на стабільність системи.

Як відомо, "червоточина", або "кротова нора", є гіпотетичною структурою, яка представляє собою "тунель" між двома частинами простору-часу. Теоретична можливість існування такої структури описується спеціальним рішенням рівнянь поля Ейнштейна. Однак до цього часу підтвердити існування "червоточини" вченим не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-