Меркель відвідала завод Volkswagen і розповіла про плани щодо електрокарів

Меркель відвідала завод Volkswagen і розповіла про плани щодо електрокарів

Фото
Укрінформ
До 2030 року у Німеччині буде від 7 до 10 мільйонів електромобілів та 1 мільйон пунктів їх зарядки.

Про таке завдання канцлер ФРН Ангела Меркель нагадала в понеділок на заводі Volkswagen у місті Цвікау, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми визначили у нашому пакеті заходів із захисту клімату і очікуємо, що до 2030 року у нас буде від 7 до 10 мільйонів електромобілів та 1 мільйон пунктів їх зарядки", - заявила Меркель.

Федеральний уряд, за її словами, у найближчі роки вкладе рекордних 3,5 млрд євро в розширення інфраструктури для електромобілів. Перш за все, необхідно створити близько 50 тис. публічних зарядних пунктів, щоб мати "певний ступінь надійності". При цьому, за розрахунками, з 2025 року будівництво та експлуатація такої інфраструктури вже не потребуватиме субсидій.

Вона додала, що кількість електроавтубосів має бути також високою.

Читайте також: Меркель закликає робити автомобілі екологічнішими

Канцлер нагадала, що при виплаті за покупку електромобіля, так званого "екологічного бонусу", задіяні як федеральний уряд, так і виробники в рівних частинах. Практика надання "екологічного бонусу" буде продовжена з 2021 року для автомобілів з електричним, гібридним і привідним паливом, а згодом і для невеликих транспортних засобів ціною менше 40 тис. євро, наголосила вона.

Ангела Меркель на заводі Volkswagen у місті Цвікау / Фото: twitter.com/RegSprecher

Меркель наголосила, що Німеччина прагне, щоб частка відновлюваних джерел енергії до 2030 року досягла позначки 65%. При цьому, підкреслила вона, машини мають бути не тільки екологічними, але й безпечними та комфортними.

Ввечері Меркель зустрічається у себе в офісі в Берліні з виробниками та науковцями для обговорення питання електромобільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-