У центрі Сінгапура протестували безпілотне аеротаксі

У центрі Сінгапура протестували безпілотне аеротаксі

Відео
Укрінформ
У Сінгапурі над затокою Марина Бей протестували безпілотне аеротаксі Volocopter.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Безпілотне літаюче таксі пройшло випробування в Сінгапурі і, як очікується, буде введено в експлуатацію всього за два роки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, випробування футуристичного міського транспорту тривало протягом 2,5 хвилини. У салоні був пілот, який лише контролював транспорт, однак не брав безпосередньої участі в кермуванні.

Творці аеротаксі сподіваються, що технологія допоможе послабити забруднення трафіку у великих містах та повністю змінити концепцію маршрутів у майбутньому.

Volocopter вже проводив випробування в Дубаї, Хельсінкі, Німеччині та Лас-Вегасі. Однак тестова поїздка у Сінгапурі відрізняється тим, що вона вперше проходила у центрі міста.

Читайте також: Audi припинила роботу над повітряним таксі

Упорядкований мегаполіс, ймовірно, буде одним з перших серед тих, хто отримає послугу з комерційним розгортанням, яке очікується через два-чотири роки, після чого Volocopter сподівається представити транспортні засоби в засмічених азіатських містах.

"Ми прагнемо запустити його (аеротаксі — ред.) у Джакарті, Манілі та Бангкоку, оскільки вони мають велику потребу в цьому, а також в Індії та Китаї", - сказав керівник Volocopter Флоріан Ройтер.

Фото: Nikolay Kazakov for Volocopter/Al Jazeera

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-