Японія планує разом з NASA висадку на Місяці у 2024 році

Японія планує разом з NASA висадку на Місяці у 2024 році

Укрінформ
Японська влада вирішила приєднатися до програми NASA з освоєння Місяця, яка передбачає, зокрема, й висадку на ньому до 2024 року.

Про це повідомляє Space.com

«Уряд Японії прийняв рішення приєднатися до програми Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) з освоєння Місяця, яка передбачає висадку на супутнику Землі до 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе підкреслив, що країна вирішала взяти участь у цій космічній програмі, «будучи союзником США і маючи з ними міцні зв’язки». На думку глави японського уряду, Японія «внесе вклад в розширення рубежів людства».

Читайте також: У NASA показали скафандри для польотів на Місяць і Марс

Як повідомлялося, в NASA навесні оголосили про те, що нова програма освоєння Місяця отримала назву Artemis. Вона буде складатися з трьох етапів: перший (Artemis 1), що передбачає непілотований політ встановленого на SLS корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю, запланований на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) - обліт природного супутника Землі з екіпажем на борту - намічений на 2022 рік. На третьому етапі (Artemis 3) NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць у 2024 році.

Фото: NASA/Matt Rydin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-