SpaceX запустить астронавтів на МКС вже у 2020 році

SpaceX запустить астронавтів на МКС вже у 2020 році

Фото, відео
Укрінформ
SpaceX може запустити американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію вже наступного року, якщо тести капсули Dragon виявляться успішними.

Таку заяву у Twitter зробив адміністратор NASA Джим Брайденстайн.

«Якщо все піде за планом, то ми зможемо запустити апарат у першому кварталі наступного року. Але пам'ятайте - і це найважливіше - є ще речі, які ми повинні вирішити, щоб забезпечити безпеку наших астронавтів », - сказав Брайденстайн про запуск.

Капсула повинна була забезпечити транспортування астронавтів на космічну станцію вперше з моменту закінчення американської програми космічних човників в 2011 році. З моменту завершення програми космічних човників, NASA довелося покладатися на Росію, щоб перевозити астронавтів на космічну станцію і назад за ціною $ 85 мільйонів за місце. Тепер агентство розраховує на те, що SpaceX і Boeing виконають це завдання самі.

Читайте також: NASA пропонує всім охочим відправити своє ім'я на Марс

Як повідомлялося, нещодавно SpaceX опублікувала кадри випробувань свого нового космічного корабля Crew Dragon, а саме системи аварійного порятунку.

Ідея полягає в тому, що якщо щось піде не так з ракетою, що несе Crew Dragon, апарат може задіяти свої власні двигуни, щоб уникнути небезпеки, повернувшись на Землю за допомогою парашутів.

Апарат Crew Dragon побудований на основі безпілотного вантажного корабля Dragon, також давно введеного в експлуатацію і є єдиними на сьогоднішній день космічною «вантажівкою», здатною повертати вантажі з МКС назад на Землю.

 У перспективі компанія SpaceX має намір побудувати принципово новий корабель Starship, найбільш потужний і вантажопідйомний серед всіх космічних кораблів. Згідно з оцінками, на його борту можна буде розмістити до 100 осіб. Starship розглядають як інструмент для польотів на Марс і, можливо, до більш віддалених від нас об'єктів Сонячної системи.

фото, відео: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-