Toyota показала концепт автомобіля зі

Toyota показала концепт автомобіля зі "штучним інтелектом"

Фото
Укрінформ
Японський автовиробник Toyota показав концепт автомобіля моделі LQ.

Про це повідомляє портал Motor1.

"Концепт побудований на базі вже відомого проекту i-Concept - його Toyota показувала в 2017 році на виставці електроніки в Лас-Вегасі", - йдеться в повідомленні.

Модель майбутнього Toyota LQ має стримане оформлення салону з футуристичний кермом, а високі технології в авто полягають в системі автономного управління 4 рівня в спеціально розробленому помічника на імʼя Yui.

У компанії стверджують, що рівень його розумності цілком відповідає поняттю "штучний інтелект".

Основне завдання Yui - збільшувати комфортність поїздок. Наприклад, він здатний самостійно підбирати саундтрек, спираючись на манеру їзди і настрій водія, може постачати пасажирів інформацією на теми, які, як здасться помічникові, можуть бути їм цікаві тоща.

За допомогою елементів підсвічування інтер'єру робот навіть буде вказувати на того пасажира, до якого звертається в конкретний момент. Стверджується, що в майбутньому Yui з'явиться в смартфонах та інших мобільних девайсах.

Ще одна особливість концепту - система Digital Micromirror Device, вбудована в головну оптику.

Вона складається із сотень тисяч мікродзеркал і керуючої електроніки і призначена для проектування на проїжджу частину різних піктограм і написів: тим самим машина буде спілкуватися з іншими учасниками руху і пішоходами.

Читайте також: Toyota з Line розробили додаток автомобільної навігації

Також функція Valet Parking System дозволить не турбуватися про паркування: автомобіль сам знайде місце на найближчій стоянці, сам туди поїде і припаркується, а потім за необхідності повернеться назад.

Фото:ru.motor1.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-