Російські хакери заблокували роботу трьох лікарень у Штатах

Російські хакери заблокували роботу трьох лікарень у Штатах

Укрінформ
Три лікарні в американському штаті Алабама потрапили під дію віруса-здирника, що заблокував роботу систем лікарень і бази даних. 

Про це повідомляє регіональне видання WBRC.

Хакерські атаки почалися 1 жовтня. Під вплив хакерів потрапили медичні центри Northport і Fayette. Вірус обмежує можливість клінік використовувати їх комп'ютерні системи, вимагаючи натомість здійснити платіж.

Читайте також: Росіянин зізнався у кібератаках на фінустанови США

Через зупинку роботи електронної системи лікарні відмовляються приймати пацієнтів. Виняток існує лише для екстрених випадків. З цієї причини регіональний медичний центр DCH вирішив заплатити хакерам у відповідь на кібератаку, щоб розблокувати роботу системи.

"Ми працювали з експертами правоохоронних органів та ІТ-безпеки, щоб оцінити всі варіанти та виконати рішення, яке було найкращим для наших пацієнтів. Це включало покупку ключа шифрування у зловмисника для прискорення відновлення системи та забезпечення безпеки пацієнтів", - повідомила адміністрація медцентру.

Читайте також: Microsoft зафіксувала атаки хакерів з Ірану

Швидка допомога була проінструктована доставляти пацієнтів в інші лікарні, якщо це взагалі можливо. ФБР і Секретна служба розслідують напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-