Туреччина оштрафувала Facebook на $280 тисяч за порушення приватності

Туреччина оштрафувала Facebook на $280 тисяч за порушення приватності

Укрінформ
Туреччина наклала на соціальну мережу Facebook штраф у розмірі 1,6 млн турецьких лір (понад 281 тис. доларів США – ред.) за порушення збереження приватної інформації про користувачів мережі.

Про це повідомляє TGRT Haber.

«Радою захисту персональних даних Facebook було оштрафовано на 1,15 млн турецьких лір (201 865 доларів – ред.) за порушення збереження приватної інформації та 450 тисяч турецьких лір (майже 79 тис. доларів – ред.) за те, що вони не повідомили про порушення», - вказано у повідомленні.

Рішення про штраф було ухвалене після проведеного розслідування та з’ясування того, що в системі збереження даних соцмережею є недоліки.

За висновком Ради захисту персональних даних, постраждали 280 тисяч 959 користувачів, сторінки яких були турецькою мовою. Зокрема це стосувалося імен, статі, днів народження, статусу стосунків, освітніх відомостей, релігії, місця народження та місця перебування користувачів.

Читайте також: Facebook запізнився із захистом особистих даних – Цукерберг

Як відомо, у червні поточного року Facebook був оштрафований на $5 млрд за порушення конфіденційності. Приводом для штрафу став скандал з приватною англійською компанією Cambridge Analytica на початку 2018 року, що незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів Facebook та передала їх третім особам, в тому числі, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-