У Туреччині пройшли успішні випробування лазерної зброї

У Туреччині пройшли успішні випробування лазерної зброї

Відео
Укрінформ
Лазерна зброя турецького виробництва пройшла успішні випробування, її поставлять на озброєння ЗС Туреччини.

Про це зазначив в міністерстві промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанков, повідомляє кореспондент Укрінформу в Анкарі.

«Лазерна зброя ARMOL вітчизняного виробництва, яка була розроблена науково-технічним центром TÜBİTAK BİLGEM, успішно пройшло випробування. ЗС Туреччини отримають нову лазерну зброю», - повідомив міністр.

У ході випробувань лазерної установки ARMOL, потужність променя якої становить 20 кВТ, було знищило сталеву пластину товщиною три міліметри з відстані 500 метрів. Також у ході випробувань лазерною установкою було успішно збито БПЛА та знищено інші об’єкти, зокрема вибуховий пристрій.

Читайте також: В Україні почали виготовляти набої для снайперів

За результатами випробування було отримано висновок про можливість постановки на озброєння ЗС Туреччини.

Принцип дії лазерної зброї, яку часто називають зброєю майбутнього, полягає у використанні лазерного променя як засобу ураження. Її вважають універсальною зброєю, яка здатна знищувати або виводити з ладу різноманітні цілі, в т.ч. оптикоелектричні. Вона не має механічної віддачі, ліміту боєзапасу. Лазерна зброя вже є на озброєнні у США, також у планах Вашингтона поставити на озброєння новітню лазерну систему IFPC-HEL, яка вважається найпотужнішою з існуючих у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-