Електромобілі можуть

Електромобілі можуть "закрити" у ФРН 125 тисяч робочих місць

Укрінформ
Після відмови від двигунів внутрішнього згоряння у Німеччині доведеться скоротити 125 тисяч робочих місць, адже для виробництва електрокарів потрібно менше деталей.

Про це повідомляє DW.

"У результаті переходу з двигунів внутрішнього згоряння на електродвигуни в Німеччині до 2030 року буде втрачено близько 125 тисяч робочих місць. Як випливає з аналітичного матеріалу інституту Center Automotive Research (CAR), який цитує Welt am Sonntag, більшість робочих місць, що більше не будуть потрібні, пов'язані з виробництвом. У звіті зазначається, що ряд федеральних земель, де розміщені великі автомобільні заводи, вже готуються до майбутніх змін", - ідеться в повідомленні.

Експерти інституту CAR припускають, що приблизно через десять років електрокари становитимуть близько двох третин усіх вироблених у Німеччині автомобілів. Для їх випуску тоді, ймовірно, буде потрібно 709 тисяч осіб замість нинішніх 834 тисяч.

Читайте також: Німеччина до 2023 року вкладе в захист клімату €54 мільярди

З урахуванням цього в міністерстві фінансів ФРН уже працюють над планами підтримки промислової реструктуризації. Однак глави трьох земель, де знаходиться більшість автомобільних заводів - Нижньої Саксонії, Баварії та Баден-Вюртембергу - вважають дії федерального уряду занадто нерішучими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-