У Європарламенті пропонують вилучати з Мережі терористичний контент за годину

У Європарламенті пропонують вилучати з Мережі терористичний контент за годину

Укрінформ
Комітет Європарламенту з громадянських свобод підтримав пропозицію щодо запровадження більш жорстких правил поводження з контентом терористичного спрямування.

Вони, зокрема, передбачають зобов’язання для провайдерів інтернет-послуг прибирати такий контент з Мережі за годину з моменту виявлення, повідомляється на сайті Європейського парламенту.

«З метою подолання радикалізму, що поширюється онлайн, Європарламент пропонує зобов’язати інтернет-компанії прибирати контент із пропагандою тероризму протягом години після отримання повідомлення від національної влади. Важливо прибирати такий контент з мереж за короткий час, з урахуванням швидкості, з якою він поширюється. На компанії, які систематично або навмисно відмовлятимуться виконувати цей закон, будуть накладатися стягнення в розмірі до 4 відсотків від загального торговельного обороту», - йдеться у повідомленні.

Водночас, депутати прагнуть захистити свободу слова та преси. На їхню думку, відкрите висловлювання суперечливих поглядів щодо чутливої політичних питань не можуть вважатися терористичним контентом. Ініціатори законопроєкту наголошують, що провайдери послуг мають створити зручний для споживачів механізм оскарження таких рішень, а сам процес оскарження має проходити швидко та в умовах повної прозорості.

Читайте також: Протидія сексуальній експлуатації: представлення переваг Шведської моделі

Депутати також виступили проти того, щоб зобов’язувати компанії, які мають сервіси завантаження великої кількості інформації, такі як Facebook або YouTube, проводити проактивний моніторинг такого контенту на предмет виявлення інформації терористичного спрямування. На думку парламентаріїв, за виявлення такої інформації мають відповідати компетентні національні органи.

Парламент також виступає проти використання автоматизованих систем, фільтрів або інших інструментів, які можуть призвести до помилкового або навмисного позначення контенту як «терористичного».

Депутати, які входять до Комітету з громадянських свобод, прийняли відповідним мандат на проведення переговорів щодо погодження законопроєкту з Радою міністрів ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-