Не

Не "123456": експерти назвали найбільш уразливий пароль

Укрінформ
Експерти німецької компанії антивірусних програм Avira назвали найбільш поширений та небезпечний пароль.

Про це повідомляє Forbes.

Як виявилося, найчастіше в полях для введення логіна і пароля взагалі були відсутні які-небудь знаки. Тобто хакери навіть не стали підбирати комбінацію, а відразу натиснули кнопку входу.

"Зловмисники просто вводять порожнє ім'я користувача і пароль. Це відбувається навіть частіше, ніж спроба використовувати комбінацію admin/admin", - сказав аналітик компанії Avira із загроз Хамідреза Ебтехадж.

Для того, щоб з’ясувати це, дослідники створили "приманку для хакерів", що імітує сигнал пристрою - наприклад, роутера або камери безпеки. Доступ до девайсу хакери отримували, ввівши будь-яку комбінацію логіна і пароля.

Потім компанія проаналізувала, які комбінації хакери використовували при підборі найчастіше. Дослідження торкнулося 14 125 хакерів.

Читайте також: Хакер поширював вірус із DarkNet, замаскований під оновлення комп’ютерних ігор

Як з’ясувалося, найчастіше при підборі вони залишали обидва поля порожніми. Такий підхід був обраний під час 25,6% всіх атак.

Серед інших популярних варіантів - "p@ssw0rd" и "123456", "admin/admin", "support/support" і "root/root".

За словами фахівців, для захисту своїх даних потрібно не просто генерувати складні паролі, але і стежити за тим, щоб вони не повторювалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-