Київстар відкриває першу онлайн-школу мобільної грамотності

Київстар відкриває першу онлайн-школу мобільної грамотності

Укрінформ
Національний телеком-оператор "Київстар" запроваджує новий соціально-освітній проєкт - першу онлайн-школу мобільної грамотності "Смартфон для батьків".

Його мета — допомогти старшому поколінню навчитися користуватися сучасними телефонами і відчути всі переваги нових технологій, повідомили Укрінформу в пресслужбі оператора.

"Онлайн-школа "Смартфон для батьків" – це 10 інтерактивних уроків, які містять покрокову інструкцію від ввімкнення новенького смартфона та налаштування його під себе до використання месенджерів та різноманітних додатків. Окреме відео також присвячено безпеці в смартфоні та інтернеті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у такий спосіб Київстар прагне не лише поширити цифрову грамотність, а й зламати стереотип про те, що літнім людям не потрібні сучасні технології, і показати, яким яскравим та динамічним насправді може бути життя у будь-якому віці.

Усі 10 відеоуроків можна знайти на сайті, до якого матиме доступ кожний, хто хоче навчитися користуватись смартфоном, незалежно від мобільного оператора.

У планах Київстару - також випустити друкований довідник "Смартфон для батьків", який завжди буде під рукою та в будь-який момент відповість на запитання щодо використання смартфона.

Згідно із проведеним оператором опитуванням у другому кварталі 2019 року, 37% абонентів Київстар віком 55+ користуються смартфонами, і цей показник постійно зростає.

Як зазначила директор із корпоративних комунікацій Київстару Ганна Захараш, результати проведеного опитування також свідчать про те, що більшість дітей готові віддавати свої старі пристрої або навіть купувати нові для батьків, проте зазвичай молодшому поколінню бракує часу, аби пояснити та навчити сучасним технологіям своїх мам, татусів, бабусь та дідусів. "Саме тому наша онлайн-школа стане у пригоді тим, хто хоче опанувати смартфон", - сказала вона.

За інформацією Київстару, партнером проєкту стала "Медіа група Україна", а ведучий ранкового шоу "Ранок з Україною" Григорій Герман знявся у всіх 10 відеолекціях, де він доступно та просто пояснює, як користуватися смартфоном.

"Це дуже важливий проєкт, адже сучасні гаджети можуть значно полегшити і урізноманітнити життя наших батьків, дати змогу говорити з нашими дітьми однією мовою. А ще не менш важливим чинником є те, що через зайнятість, графіки нам не вдається відвідати близьких так часто, як хотілося, але за допомогою відеозв’язку ми можемо бачитися щодня, спілкуватися, а завдяки соціальним мережам бачити, що відбувається в житті найрідніших. Тому я дуже щасливий, що отримав можливість долучитися до цього проєкту", – розповів Герман.

Крім того, проєкт підтримав благодійний фонд "Життєлюб", який вже понад 5 років створює можливості для активного соціального життя людей поважного віку. Разом із фондом Київстар організував окремий захід для "життєлюбів", на якому презентував відеоуроки школи "Смартфон для батьків", а також провів пізнавальний майстер-клас із фотографії та VR-сесію.

Читайте також: Київстар підключив до 4G ще 69 населених пунктів

Як повідомлялося, освіта та поширення цифрової грамотності є одним із пріоритетних напрямків стратегії соціальної відповідальності бізнесу Київстар. Вже третій рік поспіль компанія підтримує ініціативу GoCamp та спільно з Global Office розробила програму інтерактивного навчання Entrepreneurship & Innovation development для школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-