Обсяг цифрової економіки світу за п’ять років зросте до $23 трильйонів - Huawei

Обсяг цифрової економіки світу за п’ять років зросте до $23 трильйонів - Huawei

Укрінформ
Китайський телеком-виробник, корпорація Huawei прогнозує, що обсяг цифрової економіки у світі у 2025 році сягне $23 трлн порівняно із $12,9 трлн у 2017 році.

Про це Укрінформу повідомили в представництві Huawei в Україні.

"Обсяг цифрової економіки у світі у 2025 році сягне 23 трлн доларів США порівняно із 12,9 трлн у 2017 році. Основою такого зростання стане трансформація галузей економіки на базі інтелектуальних підключень", - вважають в Huawei.

На думку компанії, інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) можуть стати рушійною силою економічного розвитку.

"За прогнозом МВФ, зростання світового ВВП сповільниться з 3,8% у 2017 році до 3,5% у 2020 році. Тому держави намагаються подолати цю тенденцію через заохочення розвитку ІКТ. За даними Міжнародного союзу електрозв’язку, відповідні плани мають 156 країн. Україна не входить до їх числа", - зазначили в Huawei.

Читайте також: Huawei зробить свій програмний код доступним для уряду

При цьому, згідно з Глобальним індексом мережевої взаємодії Huawei, за підсумками 2018 року Україна посідає 49 позицію серед 79 держав за рівнем розвитку ІКТ та відноситься до групи країн, що розвиваються. Як вважають експерти Huawei, саме цей кластер має високий потенціал для економічного зростання через розвиток телекомунікаційної інфраструктури.

У Huawei вважають, що першоосновою для цифрової економіки є інфраструктура ІКТ.

"Головним пріоритетом має стати забезпечення національного покриття мобільним та фіксованим високошвидкісним зв’язком. Наступним кроком необхідно розвивати дата-центри і хмарні сервіси. Важливим чинником є сприяння попиту та пропозиції цифрових послуг. Слід розвивати ІКТ-таланти та підвищувати обізнаність населення щодо переваг цифрових технологій", - вважають у Huawei Ukraine.

Читайте також: Huawei оцінює втрати від санкцій США у $10 мільярдів

Як відомо, Huawei заснована в 1987 році та є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та інтелектуальних пристроїв.

У компанії 14 дослідницьких центрів по всьому світу, представництва діють у понад 170 країнах і регіонах. Із 2017 року науковий підрозділ працює в Україні. В Україні компанія Huawei представлена трьома бізнес-підрозділами: Carrier, Consumer і Enterprise Business Group.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-