Мінюст США розпочав антимонопольне розслідування проти Ford, Honda, BMW і Volkswagen

Мінюст США розпочав антимонопольне розслідування проти Ford, Honda, BMW і Volkswagen

Укрінформ
Міністерство юстиції США розпочало антимонопольне розслідування по відношенню до чотирьох виробників автомобілів, які підписали незалежну угоду зі штатом Каліфорнія щодо норм викидів у атмосферу.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені з ситуацією.

"Юристи Мінюсту хочуть встановити, чи не порушили компанії Ford Motor Co., Honda Motor Co., BMW AG та Volkswagen AG федеральний закон про конкуренцію, домовляючись один з одним про дотримання норм вихлопних викидів вище тих, що були запропоновані адміністрацією Трампа", - зауважується в повідомленні.

У липні стало відомо, що автогіганти уклали угоду про співпрацю з владою штату Каліфорнія щодо дотримання стандартів якості повітря, які діють у цьому штаті і відрізняються від стандартів на іншій території США. Таким чином, Мінюст хоче перевірити, чи не порушують ці дії автовиробників федерального антимонопольного законодавства.

Читайте також: BMW показала найчорніший у світі автомобіль

Як зауважує видання, Міністерство юстиції вже розіслало листи компаніям із попередженням про початок розслідування та запитом на надання відповідної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-