SpaceX обрала дев'ять місць для висадки на Марсі

SpaceX обрала дев'ять місць для висадки на Марсі

Укрінформ
Компанія Ілона Маска SpaceX обрала дев'ять місць на Марсі для посадки ракети-носія SpaceX Starship, що будується.

Про це повідомляє портал Naked Science.

"Вчені лабораторії (зображень планет NASA - ред.) заздалегідь подавали заявки на отримання детальних зображень окремих регіонів Марса, які здалися їм найбільш цікавими. Ретельний аналіз дозволив знайти дев'ять потенційних місць для приземлення апарату компанії Ілона Маска", - йдеться в повідомленні.

При цьому шість з них, за словами директора лабораторії Альфреда Мак'юена, вже опубліковані, два готуються до публікації, а зображення останнього з високою роздільною здатністю ще не отримано.

Згідно з базою даних NASA, компанія SpaceX шукає відносно плоскі, теплі і безпечні місця на поверхні Червоної планети для посадки своєї ракети-носія SpaceX Starship, що будується.

За словами Мак'юена, ця робота почалася ще в 2017 році.

Читайте також: На "Марс-2020" встановили дрон

Зазначається, що вперше знімки були опубліковані Робертом Циммерманом — автором книги з історії космонавтики. Письменник переглядав зображення марсіанської поверхні з апаратів NASA, які були доступні в базі даних агентства. Зовсім випадково йому вдалося знайти кілька фотографій з п'ятьма відмітками. Кожна з них була підписана "кандидат на посадку апарату SpaceX Starship".

Як відомо, перший запуск апарату SpaceX Starship планується здійснити в 2022 році.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-