Китайський апарат виявив на Місяці незвичайну речовину

Китайський апарат виявив на Місяці незвичайну речовину

Фото
Укрінформ
Китайський місячний всюдихід Yutu-2 виявив в одному з кратерів на Місяці невідому речовину, яку китайське космічне агентство назвало "гелем з таємничим блиском".

Про це повідомляє Science Alert.

“Хоча китайські вчені ще не розкрили, що це може бути, найкраща версія полягає в тому, що матеріал — це скло, утворене внаслідок удару, який утворив кратер”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 28 липня — через три дні після початку двотижневого місячного дня — наукова група Yutu-2 в Пекінському центрі аерокосмічного управління готувалася відключити всюдихід для "полуденного сну", який захищає механізми від перегріву.

Однак член команди Ю Тянь помітив щось незвичайне в кратері, переглядаючи панораму, зняту Yutu-2. Тому дослідники вирішили залишити всюдихід активним трохи довше, перемістивши його в кратер для кращого огляду.

Там вони знайшли блискучу речовину. Згідно із записами апарату, цей матеріал відрізнявся від навколишнього реголіту за формою, кольором і текстурою. На жаль, знімки речовини поки не опубліковані.

Читайте також: На "Марс-2020" встановили дрон

Експерти зазначають, що поверхня Місяця досить суха, тому можливо, що матеріал, виявлений апаратом, є скоріше затверділим розплавленим матеріалом, ніж м’якою, схожою на желе речовиною.

Фото: China National Space Administration

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-