У США створили

У США створили "робота-змію", який допоможе впоратися з наслідками інсульту

Відео
Укрінформ
Американські інженери створили робота-змію на магнітному управлінні, який допоможе запобігати смерті внаслідок інсульту і аневризми.

Про це повідомляє портал Naked Science.

"Інженери з Массачусетського технологічного інституту створили робота-змію на магнітному управлінні, який здатний маневрувати найвужчими артеріями і допоможе запобігати смерті внаслідок інсульту і аневризми", - йдеться в повідомленні.

Завдяки феромагнітним доменам і гідрогелю, зменшує тертя більш як у десять разів, ниткоподібний робот розміром менше міліметра може, як змія, плавно пересуватися судинами в тілі і мозку. При цьому роботом управляє лікар. Сердечник пристрою виготовлений з нікель-титанового сплаву, здатного згинатися, а потім повертатися до своєї природної форми.

Так, нова розробка в поєднанні з сучасними ендоваскулярними технологіями дозволить лікарям швидше лікувати важкодоступні ділянки головного мозку. Роботи вже пройшли тести на силіконовій копії кровоносних судин головного мозку з реалістичними згустками і аневризмами.

Читайте також: У Китаї розробили робота-ската

Зазначається, що сьогодні, щоб позбутися згустків крові в мозку, хірурги проводять тонкий дріт через головну артерію, через ногу або пах, поки флюороскоп робить знімки, допомагаючи підвести провід до мозку. Потім або катетер доставляє ліки, розріджує згусток, або пристрій витягує його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-