У Китаї лікарі успішно провели дистанційну операцію за допомогою робота і 5G

У Китаї лікарі успішно провели дистанційну операцію за допомогою робота і 5G

Укрінформ
У Китаї успішно провели дистанційну операцію пацієнтові за допомогою робота на відстані понад 136 км з використанням бездротової технології 5G.

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Технологія 5G гарантує чіткість і безперервність переданих відео і фотографій, а також стабільність, надійність і безпеку операції. За допомогою мережі ми можемо виконувати операції незалежно від відстані між пацієнтом та лікарями", - сказав глава ортопедичного відділення Першої центральної лікарні міста Тяньцзінь Цзян Веньсюе.

Як повідомляється, ортопедичну операцію тривалістю близько чотирьох годин було проведено 36-річній пацієнтці в місті Тяньцзінь (Північний Китай).

Операція, здійснена за допомогою підключення до Інтернету 5G, проводилася в Першій центральній лікарні міста Тяньцзінь і передавалася за допомогою прямої трансляції в групу експертів Пекінської лікарні Цзішуйтань.

Читайте також: У Китаї розпочали доставку безпілотним 5G-автомобілем

Китай впроваджує мережу 5G для задоволення суспільного попиту в таких секторах, як транспорт, розваги та охорона здоров'я. Станом на липень Пекін вже побудував понад 7800 базових станцій 5G.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-