Нідерланди хочуть перевірити конфіденційність користувачів Windows

Нідерланди хочуть перевірити конфіденційність користувачів Windows

Укрінформ
Корпорація Microsoft збирає дані користувачів Windows Home та Windows Pro, що є потенційним порушенням правил конфіденційності.

Про це повідомляє нідерландське агентство із захисту даних (AP).

"Нідерландське агентство із захисту даних рекомендує користувачам Windows звертати пильну увагу на налаштування конфіденційності під час встановлення та використання цього програмного забезпечення. Microsoft може обробляти персональні дані лише в той момент, коли це було зроблено належним чином, надіслано запит на відповідний дозвіл", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Microsoft зізналася у прослуховуванні користувачів

Зазначається, що у 2017 році нідерландським агентство із захисту даних було проведено дослідження щодо конфіденційності користувачів Windows Home та Pro і виявлено порушення. У квітні 2018 року було внесено зміни в Windows, що призвело до фактичного покращення. Корпорація Microsoft виконала домовленості, але не виключено, що нині Microsoft збирає дані користувачів через віддалений доступ. Тобто, як вважають у Нідерландах, Microsoft цілком може продовжувати порушувати правила конфіденційності.

У зв’язку з цим нідерландське агентство із захисту даних попросило ірландського регулятора повторно дослідити конфіденційність користувачів Windows.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-