Трамп допускає, що Apple доведеться вивести виробництво з Китаю

Трамп допускає, що Apple доведеться вивести виробництво з Китаю

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп допускає, що корпорації Apple доведеться вивести виробництво з Китаю, аби уникнути наслідків торговельної війни Пекіна та Вашингтона.

Про це Трамп заявив, спілкуючись із журналістами у Білому домі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Якби я не допомагав деяким американським компаніям, таким, як Apple, наприклад, - а цю допомогу я можу надавати їм дуже недовго - лише допоки вони не зроблять те, що вони мусять зробити - вірогідно, вивести виробництво з Китаю, - якби я їм не допомагав - а це триватиме дуже недовго - у них були б великі проблеми», - заявив Трамп.

Американський президент пояснив, що торговельне протистояння з КНР може нанести короткотермінову шкоду американській економіці та компаніям, але у нього немає іншого виходу, крім як вести жорстку економічну політику проти Пекіна, бо «хтось мусив нарешті протистояти Китаю». 

На думку Трампа, через слабкість попередніх американських президентів, американська економіка щороку втрачала до 500 мільярдів доларів США через нечесну економічну гру та крадіжку американської інтелектуальної власності з боку КНР. 

Читайте також: На Apple подали до суду за прослуховування розмов Siri

Нагадаємо: минулого року президент США вже закликав Apple перенести виробництво з Китаю до США. 

Декілька днів тому, спілкуючись із президентом США, глава корпорації Apple Тім Кук закликав його не вводити нові тарифи проти Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-