Євросоюз перевіряє готовність України до єдиного цифрового ринку

Євросоюз перевіряє готовність України до єдиного цифрового ринку

Фото
Укрінформ
В Україні розпочала роботу оціночна місія Євросоюзу.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"В Офісі Президента України відбулася зустріч радника глави держави Михайла Федорова з оціночною місією Європейського Союзу за участі представників DG Connect Європейської комісії. Метою місії є оцінка готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС (EU Digital Single Market – DSM)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив на зустрічі Федоров, команда Президента чітко розуміє, що подальше прискорення економічного та соціального розвитку можливе лише за умови цифрових перетворень. "Ми хочемо та готові швидко виконати всі умови, щоб стати частиною ініціативи ЄС зі створення єдиного цифрового ринку. Для України це – надпотужні цифрові та економічні перспективи", – підкреслив він.

Стратегія DSM нині успішно реалізується у Європі. На думку європейських експертів, єдиний цифровий ринок може принести об’єднаній Європі додаткові 415 мільярдів євро щороку й забезпечити створення сотень тисяч робочих місць.

Стратегія спирається на європейські цінності справедливої ​​та відкритої конкуренції, відкритого й безпечного Інтернету, який забезпечує вільний потік інформації.

Особливу увагу було приділено питанням захисту даних, конфіденційності та кібербезпеки, включно з питанням керування Інтернетом.

"Законопроєкт "Про електронні комунікації" внесено до переліку пріоритетних для першочергового розгляду та ухвалення. Депутати з майбутнього Комітету цифрових трансформацій Верховної Ради України вже активно працюють над ним", – додав радник Президента України.

Читайте також: Президент підписав указ про розвиток е-послуг

Сьогодні DSM розглядається як основний актив Європи, спрямований на адаптацію європейського суспільства, бізнес-середовища до нових умов ведення діяльності на міжнародній арені. Європейці прагнуть забезпечити ефективний розвиток різних секторів економіки, які використовують цифрові технології для інновацій, щоб вони залишались конкурентоспроможними на глобальному рівні.

Представники місії ЄС акцентували увагу на необхідності забезпечення незалежності та спроможності регулятора у сфері телекомунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-