В Україні запустять проєкт для боротьби з

В Україні запустять проєкт для боротьби з "тролями" у Facebook

Укрінформ
Громадська організація "Інтерньюз-Україна" запускає проєкт TrollessUA для виявлення та блокування підозрілих профілів в українському сегменті соціальної мережі Facebook.

Про це повідомляється на сайті ГО “Інтерньюз-Україна”.

"ГО "Інтерньюз-Україна" запускає проєкт TrollessUA для виявлення та блокування підозрілих профілів в українському сегменті Facebook, які активно коментують, використовуючи мову ненависті та образ, маніпулюють категорією "патріот" та водночас масово поширюють фейки", - йдеться у повідомленні.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб сформувати базу даних таких акаунтів.

Читайте також: Twitter заблокував сторінки іранських інформагентств

"Після цього "Інтерньюз-Україна" звернеться зі скаргою до Facebook з наполегливим проханням додатково перевірити та заблокувати такі профілі. З метою зменшення кількості жертв маніпуляцій у мережі "Інтерньюз-Україна" розробить спеціальне розширення для Google Chrome, яке після запуску маркуватиме акаунти "тролів", що внесені до бази даних. Таким чином, користувачів попередять про небезпеку інформаційних маніпуляцій", - йдеться у повідомленні.

Формування бази буде відбуватися силами волонтерів, які пройдуть спеціальне навчання. Зареєструватися волонтером можна на сайті проєкту TrollessUa.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-