NASA відправить космічний апарат на супутник Сатурна

NASA відправить космічний апарат на супутник Сатурна

Укрінформ
Американська космічна агенція NASA запустить спеціальний космічний апарат на планету Титан, супутник Сатурна для її докладнішого вивчення.

Про це інформує портал Space.

«Дрон Dragonfly довжиною у три метри збиратиме різноманітні дані поетапно. Таке дослідження допоможе вченим дізнатися більше про планету Титан, єдине космічне тіло Сонячної системи, крім Землі, на поверхні якого виявили об’єкти, що мають рідину у своєму складі», - йдеться у повідомленні.

У NASA розраховують, що Dragonfly збере більше даних про атмосферу та поверхню Титана. Метою місії є деталізація хімічного складу супутника Сатурна. Раніше дослідження встановили, що в атмосфері Титана є сполуки, що можуть свідчити про наявність мікроорганізмів на супутнику. На думку деяких вчених, вуглеводневі моря Титану можуть містити екзотичні форми життя. За іншою версією органічні сполуки, створюються у верхній атмосфері ультрафіолетовим випромінюванням Сонця, та випадають з дощами.

Читайте також: NASA запустить дві нові місії з вивчення Сонця

Як повідомлялося, космічний апарат Гюйгенс, що приземлився на Титані 14 січня 2005 року, надіслав фотографії поверхні супутника Сатурна, за якими було встановлено, що поверхня Титану складається із суміші водяного та вуглеводневого льоду.

Фото: Johns Hopkins, APL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-