У NASA за гроші дозволили знімати на МКС кіно та рекламу

У NASA за гроші дозволили знімати на МКС кіно та рекламу

Укрінформ
Керівництво американського аерокосмічного агентства NASA видало внутрішню директиву, яка дозволяє реалізувати комерційні проекти – від космічного туризму до знімання фільмів на Міжнародній космічній станції (МКС).

Про це пише в п'ятницю популярне американське видання The Verge.

"Керівники NASA заявили, що космічне агентство відкриє частину Міжнародної космічної станції для комерційних можливостей, що вперше дозволить компаніям використовувати об'єкти космічної станції, включаючи знімання рекламних роликів або фільмів у космосі", - зазначається в повідомленні.

Крім того, в NASA закликали приватні космічні компанії надати свої ідеї щодо приєднання до МКС інших модулів, у тому числі з можливістю проживання в них.

Читайте також: Трамп розкритикував NASA за ідею повернутися на Місяць

При цьому уточнюється, що нова внутрішня директива NASA дозволяє приватним компаніям купувати час і місце на МКС для виробництва, маркетингу або тестування своєї продукції. Крім того, дозволяється використовувати ресурси станції в комерційних цілях. Компанії також зможуть відправляти власних астронавтів на МКС, починаючи з 2020 року, однак ці заходи мають неабияку ціну та встановлені ліміти.

У агентстві також дали зрозуміти, що зрештою не проти передати керування МКС приватному сектору. Наразі NASA витрачає від $3 млрд до $4 млрд на рік на управління станцією. У разі передачі проекту, аерокосмічне агентство США могло б мати більший бюджет на інші проекти, зокрема, щодо повернення людини на поверхню Місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-