Норвежці починають будувати сонячну станцію на Миколаївщині

Норвежці починають будувати сонячну станцію на Миколаївщині

Укрінформ
Норвезька компанія Scatec Solar починає будівництво сонячної станції «Прогресівка» потужністю 148 МВт. Вона буде розташована на території Березанської ОТГ Миколаївської області.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

«Scatec Solar починає будівництво сонячної станції «Прогресівка» потужністю 148 МВт в Україні. Проект буде реалізований у співпраці з PowerChina Guizhou Engineering Co. Ltd., яка надасть послуги з фінансування, інжинірингових закупівель та будівництва (EPC). Scatec Solar буде інвестором в акціонерний капітал і забезпечить управління EPC, експлуатацію та технічне обслуговування, а також послуги з управління активами», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Перехід від «брудної» енергетики до «зеленої». Як це робить Німеччина

За словами генерального директора Scatec Solar Раймонда Карлсена, проект «Прогресівка» є ще одним підтвердженням їхньої сильної позиції в Україні, де портфель проектів сягає 500 МВт.

«Співпраця з Power China за цим проектом дає нам доступ до конкурентоспроможного фінансування в рамках рішення EPC під ключ. Залишок нашого портфеля проектів в Україні буде реалізований зі Scatec Solar в якості постачальника EPC і з фінансуванням від багатосторонніх банків розвитку», - розповів Карлсен.

Дворічне фінансування будівництва від Power China покриває 65% капітальних витрат на проект в розмірі 124 млн євро.

Проект буде реалізований в рамках 10-річної схеми пільгових тарифів в Україні і, як очікується, буде забезпечувати близько 187 ГВт-год на рік.

Завод, розташований на півдні України, буде забезпечувати чистою енергією близько 76 тисяч домашніх господарств і сприятиме запобіганню близько 150 тисяч тонн викидів вуглецю в рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-