NASA показала

NASA показала "рентгенівський" знімок Всесвіту

Фото
Укрінформ
Астрофізики NASA створили з допомогою апарату NICER (Neutron star Interior Composition Explorer) знімок, що показує всі видимі космічні джерела рентгенівського випромінювання на частині зоряного неба.

Про це повідомляє NASA.

"Карта включає дані за перші 22 місяці наукової діяльності NICER. Кожна дуга відстежує рентгенівські промені, а також випадкові удари енергетичних частинок, захоплених під час нічних рухів", - йдеться в повідомленні.

Після того як МКС заходить у тінь Землі, прилад приблизно кожні півтори години виловлює високоенергетичні фотони з восьми точок нічного неба. Кожна вигнута лінія — це шлях, по якому переміщається "увага" інструмента від одного джерела випромінювання до іншого. Невеликі плями і лінії — енергетичні частинки, які так чи інакше потрапляють у сенсори.

Читайте також: NASA вибрала компанії, які займуться проектом висадки на Місяць

Найбільші "іскри" представляють особливий інтерес, так як вони сильно відрізняються за яскравістю,  яка залежить від інтенсивності сигналу від цих точок і часу, на який NICER на них затримується. Багато з цих точок, за словами вчених, можуть бути нейтронними зірками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-