Росія остаточно

Росія остаточно "поховала" свій єдиний космічний телескоп

Укрінформ
"Роскосмос" офіційно заявив про завершення місії єдиного російського космічного телескопа "Спектр-Р" ("Радіоастрон"), який перестав виходити на зв'язок у січні.

Про це повідомляє dt.ua з посиланням на рішення держкорпорації. 

"Державна комісія, заслухавши доповіді представників ракетно-космічної галузі та наукового співтовариства, прийняла рішення завершити проект "Спектр-Р". На початку січня космічний апарат "Спектр-Р" перестав виходити на зв'язок з Центром управління польотами. Спроби фахівців НВО ім. С. А. Лавочкіна забезпечити входження в зв'язок з КА в рамках робіт за програмою головного конструктора не увінчалися успіхом", - йдеться в повідомленні.

В кінці липня "Роскосмос" має намір запустити апарат "Спектр-РГ", який створить карту Всесвіту, де будуть зазначені всі великі скупчення галактик.

Читайте також: Пентагон вніс Росію у "космічний чорний список"

Телескоп "Радіоастрон" оснащений 10-метровою антеною і є найбільшим в історії. Він працював на орбіті з 2011 року і перекрив відведений спочатку строк служби – п'ять років. Його основним завданням було спостереження активних ядер галактик, пульсарів, квазарів, міжзоряних газових хмар. Телескоп був єдиним російським космічним апаратом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-