Львівська бібліотека отримала сучасне обладнання від Huawei

Львівська бібліотека отримала сучасне обладнання від Huawei

Укрінформ
Компанія Huawei Ukraine передала Львівській національній бібліотеці імені В.Стефаника сучасний сервер для заміни застарілого обладнання в інформаційно-аналітичному центрі сховища.

Про це Укрінформу повідомили в Huawei Ukraine.

"Компанія Huawei Ukraine передала Львівській національній бібліотеці імені В.Стефаника сучасний сервер для заміни застарілого обладнання, що експлуатується вже майже 15 років. Відтепер один із найбільших в Україні інформаційно-аналітичних центрів матиме сховище для збереження цифрових копій унікальних пам’яток книжкової культури. Техніка забезпечить швидкий і надійний доступ до бібліотечних фондів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони досягли домовленості щодо співпраці на початку року. Першим етапом був аудит ІТ-інфраструктури та підготовка технічного рішення. Експерти дійшли висновку, що потребам бібліотеки відповідає сервер FusionServer Pro 2288H V5. Він ідеально підходить для сценаріїв підтримки роботи баз даних і хмарних обчислень. Крім того, обладнання забезпечує збалансовану конфігурацію з надвеликою ємністю зберігання завдяки процесорам Intel® Xeon®Scalabl.

Також передано джерело безперебійного живлення серії UPS2000G. Завдяки режиму подвійного перетворення таке обладнання гарантує безперервне високоякісне електропостачання змінним струмом.

«Ми дуже пишаємося фондом нашої бібліотеки, який є безцінним надбанням як для України, так і для всього світу. Оцифрування фонду дозволить зберегти екземпляри рідкісних книг, фотоматеріали і документи для майбутніх поколінь, а також підвищити ефективність наукової та дослідницької діяльності», - зазначив під час передачі обладнання директор бібліотеки Василь Ферштей.

Читайте також: Світле майбутнє 5G - не таке вже й світле

При цьому, як наголосив директор Huawei Ukraine Ма Ці, завдяки реалізації проекту, в недалекому майбутньому можна буде отримати доступ до документів Львівської національної бібліотеки з будь-якої точки - за допомогою цифрової інфраструктури, що активно розвивається.

Корпорація Huawei – світовий лідер в галузі інформаційно-комунікаційних технологій, постачальник пристроїв №2 згідно з даними IDC за 1-й квартал 2019 року з часткою на світовому ринку 19%. Продукція компанії представлена в понад 170 країнах. Співробітниками з досліджень і розробок Huawei створено понад 70 000 продуктів і рішень. У компанії 16 дослідницьких центрів по всьому світу.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-