У Харкові відбулася конференція, присвячена Леонардо да Вінчі

У Харкові відбулася конференція, присвячена Леонардо да Вінчі

Укрінформ
Міжнародна наукова конференція "Леонардо да Вінчі та Місяць" відбулася за участі українських та італійських вчених у Харківському національному університеті імені Каразіна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікерами конференції сталі 12 відомих італійських учених, які спільно з українськими фахівцями представили багатий спектр ідей Леонардо да Вінчі та сучасні досягнення в галузях мистецтва, медицини, археології, фізики, астрофізики й космонавтики. Особливу увагу в доповідях приділили Місяцю, адже цього року світ відзначає 50-річчя висадки людини на поверхню супутника Землі.

“Конференція "Леонардо да Вінчі та Місяць" - спільний італійсько-український проект, підтриманий та фінансований посольством Італії в Україні. Захід також підтриманий Інститутом радіоастрономії НАНУ та Італійським національним інститутом астрофізики, з яким ми у 2017 році підписали угоду про співпрацю. У 2018 року в Харкові представники цього ж інституту підписали угоду про співпрацю з Національною академією наук України", - розповів ректор університету імені Каразіна, академік НАНУ Віль Бакіров.

За його словами, в ці дні на честь да Вінчі (2 травня минуло 500 років від дня його смерті) по всій Європі відбуваються виставки, конференції тощо.

Читайте також: 323 українських виші увійшли до світового рейтингу Webometrics

Почесний професор Університету ім. Фрідріха II (Неаполь) Массімо Капаччіолі відзначив, що йдеться про зв’язки не тільки двох країн, а й двох наукових шкіл: “У нас великі предки. В Італії, яка є колискою епохи Відродження, це Леонардо да Вінчі, в Харкові - Лев Ландау, у нас - Енріко Фермі, у вас - Ілля Репін. Ми хочемо бути гідними наших предків. І вчені університету імені Каразіна, як ніхто інший, своїми розробками сприяють розвитку науки".

Фото: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-