Вікіпедія буде судитися з Туреччиною

Вікіпедія буде судитися з Туреччиною

Укрінформ
Американська неприбуткова організація Wikimedia Foundation, яка є засновницею ресурсу Вікіпедія, подала позов до Європейського суду з прав людини стосовно блокування сайту на території Туреччини.

Про це повідомляють у Wikimedia Foundation.

«Ми звертаємося до Європейського суду з прав людини, міжнародного суду, який розглядає справи про порушення прав людини в країнах Ради Європи, щоб попросити скасувати більш ніж дворічне блокування Вікіпедії в Туреччині», - йдеться у заяві.

У Wikimedia Foundation наголосили, що вважають вільний доступ до знань і свободу вираження поглядів фундаментальними правами людини.

У заяві вказано, що звернення до ЄСПЛ було здійснене після спроб зняти блокування через позови в судах Туреччини та перемовин з турецькими посадовцями. Не допомогли й кампанії, спрямовані на підвищення обізнаності щодо ситуації із блокуванням Вікіпедії.

Читайте також: Німецькомовна Вікіпедія не працює через реформи авторського права у ЄС

«Ми віримо, що інформація, знання роблять світ кращим. Коли ми ставимо запитання, отримуємо факти і здатні зрозуміти всі думки щодо проблеми. Це дозволяє нам закласти фундамент для більш справедливого і толерантного суспільства», - пояснила виконавчий директор Wikimedia Foundation Кетрін Махер.

Як повідомлялося, доступ до Вікіпедії заблокований у Туреччині з квітня 2017 року.

Фото: twitter.com/hashtag/wemisstrukey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-