У Японії хочуть збільшити видатки на кібербезпеку

У Японії хочуть збільшити видатки на кібербезпеку

Укрінформ
Спеціальна група при уряді Японії просить передбачити у бюджеті-2020 кошти для поліпшення системи кібербезпеки.

Про це інформує NHK.

"Уряд Японії розгляне питання про виділення в бюджеті на наступний фінансовий рік коштів для виявлення телекомунікаційного обладнання зі шкідливими функціями", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціальна група з питань кібербезпеки при уряді Японії обговорювала на засіданні у четвер заборону, яку міністерство торгівлі США встановило американським компаніям на ведення бізнесу з Huawei та пов'язаними з нею структурами в різних країнах, у тому числі в Японії.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга вказав на те, що наростає загроза кібератак через дедалі активніше злиття реального і віртуального світів. Він закликав членів уряду допомогти суспільству виробити активні превентивні заходи.

Читайте також: Половина демократій світу зазнала втручання у вибори — Центр кібербезпеки

Спеціальна група вирішила просити коштів для поліпшення системи кібербезпеки в частині обміну інформацією про кібератаки.

На засіданні також були представлені інструкції для компаній, що надають ключові інфраструктурні послуги, насамперед у сфері електроенергетики. Зокрема, їх закликають зберігати важливу інформацію на серверах у Японії та створювати бази даних, аби не допускати їх втрати від стихійних лих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-