Зеленський пояснив головний меседж свого виступу на iForum

Зеленський пояснив головний меседж свого виступу на iForum

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав IT-спільноту пропонувати свої стартапи, проекти та реформи.
Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Головний меседж мого виступу на iForum – сучасна Україна ХХІ століття можлива тільки разом з вами. Долучайтеся, будь ласка, до наших команд і спільнот, пропонуйте свої стартапи, проекти та реформи”, - написав Зеленський.

У прес-службі Президента також зазначили, що Зеленський на iForum зазначив, що використання цифрових технологій в рази дешевше, ніж утримання чиновницького апарату. Однак Україна, згідно з даними ООН за 2018 рік, у розвитку електронного урядування наразі поступається Казахстану, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Молдові, країнам Балтії і агресору - РФ, сказав глава держави.

Читайте також: іForum-2019: Зеленський виступив із доповіддю

«Справа не в людях, справа у системі. І можете вважати мене наївним мрійником, але ми хочемо зробити державу у смартфоні, уряд у смартфоні. Час це зробити. Без вас не впораємося», - звернувся він до учасників форуму.

За словами Президента, впровадження електронного урядування необхідне на 4 рівнях: інформація про державу, комунікації та транзакції з державою та залучення до управління державою.

«Як було б круто, коли ти їдеш на роботу і можеш отримувати на телефон не тільки новини та інформацію про погоду, а й контролювати, які законопроекти подаються, змінювати їх, контролювати, яких людей обирають, як їх можна відкликати, які петиції готуються. Тому я справді мрію про нашу країну у смартфоні і щоб ми були першими у світі, оминувши нинішній етап, який нам важко наздогнати», – сказав Зеленський.

Він також закликав IT-спільноту до співпраці. Зокрема, зі своїми ідеями представники галузі можуть звертатися до позаштатного радника глави держави Михайла Федорова. Для цих людей наступного тижня буде запущений онлайн-проект «Ліфт», зазначили в прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-