Huawei готує план Б, якщо Microsoft “відріже” Android

Huawei готує план Б, якщо Microsoft “відріже” Android

Укрінформ
Китайська компанія "Huawei" може цього року розробити власну операційну систему після того, як американська компанія Google закрила для Huawei доступ до оновлень Android.

Про це в інтерв'ю CNBC заявив глава Huawei Consumer Business Group Річард Ю.

“Сьогодні Huawei досі віддана співпраці з Microsoft Windows та Google Android. Однак, якщо ми не зможемо ними користуватися, то Huawei підготується до плану Б, а саме користування власною операційною системою”, - сказав він.

Як повідомляє CNBC, така власна ОС Huawei може з'явитися вже восени цього року.

За словами Річарда Ю., китайська компанія буде змушена піти на такий крок, якщо Huawei перманентно буде заблокована від користування продуктів Google або Microsoft.

Як повідомлялося, минулого тижня президент США Дональд Трамп ввів надзвичайний стан у сфері комунікацій, щоб обмежити загрозу з боку Китаю та інших країн у вигляді крадіжки технологій, промислового шпигунства та інших викликів. При цьому, китайська компанія Huawei потрапила до "чорного списку" через підозри у промисловому шпигунстві й передачі інформації китайському уряду. Такий крок означає фактичну заборону продажу чи передачі технологій американського виробництва китайському телекомунікаційному гіганту.

Читайте також: Google закрив для Huawei доступ до оновлень Android

Пізніше американська компанія Google закрила для Huawei доступ до оновлень Android.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-