У Дніпрі стартувала космічна конференція

У Дніпрі стартувала космічна конференція

Відео
Укрінформ
У Дніпрі в конструкторському бюро «Південне» розпочала роботу Міжнародна конференція «Космічні технології: сучасне та майбутнє». 

Науковий форум, організаторами якого є КБ «Південне», Державне космічне агентство України та Міжнародна академія астронавтики, цьогоріч присвятили 65-річчю КБ «Південне», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зібралися понад 500 учасників конференції, подано 324 доповіді. У форумі візьмуть участь вчені з 19 країн: Білорусі, Бельгії, Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Казахстану, Китаю, Кувейту, Литви, Мексики, Польщі, США, Туреччини, Росії, Франції, Швейцарії та Південної Кореї», - зазначив генеральний директор державного підприємства КБ «Південне» Олександр Дегтярьов.

Відео: Ukrinform TV

Таким чином, традиційний науковий форум збільшує свою географію. Також цього разу на конференції працюватимуть сім наукових секцій, що на дві більше від попередньої.

За словами генерального директора ДП КБ «Південне», в рамках конференції одночасно пройдуть засідання Ради асоціації високотехнологічних підприємств України «Космос», а також відбудуться засідання круглого столу «Супутникові технології КБ «Південне» та ректорів провідних закладів вищої освіти України «Університетська наука – космосу», друга координаційна зустріч представників Національної академії наук України, Національної академії наук Республіки Білорусь і КБ «Південне».

Читайте також: SpaceX знову відклала запуск Falcon 9

Серед актуальних проблем, які буде розглянуто науковцями й практиками, - розроблення та створення ракет-носіїв, рідинних і твердопаливних ракетних двигунів, космічних апаратів, наземних стартових комплексів, нових технологій та матеріалів, а також гуманітарні питання космічних досліджень.

Цього разу особливу увагу приділено дослідженню Місяця, доповіді з цього питання виокремлено в окрему секцію «Дослідження Місяця і асоціація «Місячне селище».

Перша Міжнародна конференція «Космічні технології: сучасне та майбутнє» відбулася в Дніпрі у 2007 році. З цього часу цей форум проходить з періодичністю один раз на два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-