Вертоліт Sikorsky HH-60W здійснив перший політ для ВПС США

Вертоліт Sikorsky HH-60W здійснив перший політ для ВПС США

Відео
Укрінформ
Новий вертоліт Sikorsky HH-60W, або CRH (Combat Rescue Helicopter), призначений для ВПС США, вперше злетів на аеродромі компанії Sikorsky в Уест-Палм-Біч, штат Флорида.

Про це повідомляє Naked Science.

"Перший політ HH-60W тривав трохи більше години. Випробування включали в себе зависання і маневри на низькій швидкості", - йдеться в повідомленні.

Компанія Lockheed Martin, якій тепер належить Sikorsky, стверджує, що другий прототип Sikorsky HH-60W приступить до льотних випробувань на наступному тижні, а до кінця літа будуть літати вже чотири вертольоти. Згідно з поточними планами, машина незабаром почне замінювати собою HH-60G Pave Hawk.

Pave Hawk — модифікація Sikorsky UH-60 Black Hawk, яка призначена для проведення рятувальних та спеціальних операцій. Ці вертольоти почали експлуатувати в 1982 році. На сьогодні HH-60G Pave Hawk вже застарів.

Читайте також: Українські військові моряки пройшли стажування на борту британського корабля

HH-60W — версія UH-60M Black Hawk, яку активно експлуатує армія США. Новий вертоліт володіє рядом особливих можливостей, які йому надає унікальний набір бортової електроніки: встановлений в носовій частині радар, електрооптичні й інфрачервоні камери, а також нова версія системи радіолокаційного виявлення опромінення AN/APR-52. Крім того, машина отримала спеціальні удароміцні сидіння для екіпажу і пасажирів, а також нові, більш великі паливні баки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-