NASA вибрала компанії, які займуться проектом висадки на Місяць

NASA вибрала компанії, які займуться проектом висадки на Місяць

Список
Укрінформ
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) обрало 11 компаній для проведення досліджень і виробництва прототипів кораблів для своєї програми місячних досліджень Artemis.

Про це повідомляється на сайті NASA.

"Щоб прискорити наше повернення на Місяць, ми кидаємо виклик традиційним способам ведення бізнесу. Ми спростимо все: від закупівель та партнерських відносин до розробки обладнання і навіть операцій", - сказав Маршалл Сміт, директор програми дослідження Місяця.

Всього проектом висадки займуться 11 компаній: Aerojet Rocketdyne (Каліфорнія), Blue Origin (Вашингтон), Boeing (Техас), Dynetics (Алабама), Lockheed Martin (Колорадо), Masten Space Systems (Каліфорнія), Northrop Grumman Innovation Systems (Вірджинія), OrbitBeyond (Нью-Джерсі), Sierra Nevada Corporation (Колорадо і Вісконсін), SpaceX (Каліфорнія), SSL (Каліфорнія). NASA виділить їм 45,5 мільйона доларів у рамках програми державно-приватного партнерства NextSTEP. До того ж самі компанії повинні вносити не менш як 20 відсотків від загальної вартості проекту. Робота буде проходити протягом найближчих шести місяців

Читайте також: NASA планує відправити жінку на Місяць

Астронавтів (жінку і чоловіка) планують висадити в 2024 році на Південному полюсі Місяця. Операція буде проходити за допомогою космічної станції «Брама» (Gateway), яку збираються побудувати на орбіті супутника. Ця станція повинна посприяти експедиції на Марс в майбутньому.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-