Мала академія наук та “Знання” спільно допоможуть юним ученим

Мала академія наук та “Знання” спільно допоможуть юним ученим

Фото
Укрінформ
Мала академія наук та Товариство “Знання” підписали договір про співробітництво щодо розвитку “Освіти 5.0”.

Підписання договору відбулося у п'ятницю в Укрінформі

“Наша держава має головний ресурс — це наша молодь, наші таланти, які сьогодні незважаючи на ті проблеми, які є в освіті, на матеріально технічну базу в школах, продовжують перемагати в міжнародних конкурсах. Сьогодні Товариство “Знання”, це інструмент як донести знання до людей, і таке поєднання самого середовища знань з Малою академією наук, де сьогодні близько 250 тисяч школярів, дасть змогу їм осягнути нові спеціальності”, - сказав на підписанні угоди президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

Співпраця буде реалізовуватися через Університет сучасного знання, який заснований Товариством “Знання”.

“Ми охоплюємо всю Україну, фактично ми представляємо коледжі, інститути, і в цілому Університет сучасних знань”, - розповів голова правління ВГО Товариство “Знання” Василь Кушерець.

Також в Укрінформі учні МАН презентували свої проекти, деякі з них вже знаходяться на етапі впровадження.

Наприклад, проект колишнього МАНІвського учня Валентина Фречки з утилізації опалого листя і переробки його на папір. Проект пішов в “успішне виробництво, зараз в Житомирській області, за підтримки приватного підприємства відбувається його реалізація,” - сказав Фречка.

Ще один проект МАНівського учня Данила Коваленка передбачає утилізацію відпрацьованих шин кріоакустичним методом. “Метод полягає в тому, що шини охолоджуються і подрібнюються ультразвуковою хвилею. В результаті ми отримуємо гумову крихту, яка може потім використовувати повторно. Ця технологія є новою і зараз ми намагаємося ії провадити в промисловість”, - розповів Коваленко.

Читайте також: В Україні презентували обладнання для системи VAR

технол

Проект ще одного учня МАН, Гліба Карягіна, стосується забезпечення безпеки людини при роботі з небезпечними приладами, небезпечними матеріалами. Це робот, якого можна, за словами Карягіна, використовувати, зокрема, при розмінуванні, при роботі на територіях з радіоактивним забрудненням, для підвозу боєприпасів чи для евакуації поранених тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-