Київcтар підключив ще понад 280 населених пунктів до 4G

Київcтар підключив ще понад 280 населених пунктів до 4G

Укрінформ
Національний телеком-оператор Київстар збільшив територію покриття 4G ще у 281 населеному пункті. Таким чином, 4G-зв’язком можуть користуватися уже в майже 6 тисячах міст і сіл України.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі оператора.

"Зв’язок 4G від Київстар з’явився ще у 281 населеному пункті, де проживає близько 404 тисячі чоловік. Зокрема, можливість користуватись швидкісним мобільним інтернетом з’явилась у мешканців міст Східниця, Синевир, Тростянець, Золочів, Балаклія, Короп, Ржищів, Володарка та ін", - зазначається в повідомленні.

За інформацією оператора, на сьогодні користуватись 4G-зв’язком від Київстар можна в 5994 населених пунктах, де проживає приблизно 27,5 млн чоловік, або 66,2% населення України.

У Київстарі повідомили, що в I кварталі 2019 року абоненти збільшили удвічі використання мобільного інтернету. Зокрема, в мережі 4G середнє використання дата-трафіку на абонента більше 6 Гб.

Абоненти використовують можливості 4G в основному для передачі та завантаження відеофайлів, доступу до соціальних мереж, а також як заміну фіксованому Інтернету в населених пунктах, де є складнощі із проводовим зв’язком.

Читайте також: Порошенко підписав указ про запуск 5G в Україні

У Київстарі розповіли, що з метою надавати абонентам якісних послуг передачі даних оператор продовжує розвивати мережу зв’язку. Так, в мережі Київстар понад 27 тисяч базових станцій, з них 7 тисяч – для 4G зв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, за даними торішнього дослідження міжнародної компанії Ookla, в мережі Київстар середня швидкість мобільного інтернету найвища з-поміж усіх мобільних операторів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-