Boeing завершив оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

Boeing завершив оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

Укрінформ
Американська аерокосмічна компанія “Боїнг” оголосила про повне оновлення програмного забезпечення 737 МАХ і переконує у безпечності своїх літаків.

Про це йдеться у прес-релізі на офіційному сайті компанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Boeing успішно завершив розробку оновленого програмного забезпечення для 737 МАХ, провівши також тестування на симуляторі та інженерний випробувальний політ. На даний момент, співробітники компанії налітали більше ніж 360 годин і здійснили 207 польотів на 737 МАХ з оновленим програмним забезпеченням MCAS”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Boeing знали про проблеми з лайнером 737 задовго до катастрофи — CNN

Компанія також повідомила, що додаткова інформація вже направлена до Федерального управління цивільної авіації США з повним звітом про результати досліджень. Щойно запит буде розглянутий, компанія обіцяє співпрацювати з адміністрацією задля призначення дати випробувального польоту та подачі повної документації для сертифікації польотів.

“Безпека це наш чіткий пріоритет, тому ми провели всі випробувальні інженерні польоти для оновлення програмного забезпечення та готуємося до фінального сертифікаційного польоту”, - сказав голова компанії, президент і виконавчий директор Денніс Муйленбург. 

За словами Муйленбурга, Boeing переконані, що з оновленим програмним забезпеченням 737 МАХ буде “одним з найбезпечніших літаків у світі”.

“Катастрофи, які сталися, лише посилили нашу відданість цінностям безпеки, якості та чесності, оскільки ми знаємо, що від нашої роботи залежать життя”, - підсумував він.

Читайте також: Boeing 737 впав в річку у Флориді

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року літак Boeing 737 MAX, що належав авіакомпанії Lion Air, розбився в Індонезії. Він упав у море майже відразу після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинуло 189 осіб. 10 березня 2019 року такий самий літак авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився через кілька хвилин після зльоту з аеропорту Адіс-Абеба (Ефіопія). З 149 пасажирів і вісьмох членів екіпажу ніхто не вижив.

Під час розслідування були виявлені загальні збої в системах обох літаків. Після цього літаки серії 737 Max були відкликані з експлуатації для оновлення програмного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-