Європол підсумував результати ліквідації хакерської мережі Avalanche

Європол підсумував результати ліквідації хакерської мережі Avalanche

Відео
Укрінформ
У Нідерландах під час брифінгу в Гаазі Європол відзначив успіхи спільної боротьби з кіберзлочинністю, а саме ліквідацію міжнародної злочинної комп’ютерної мережі Avalanche.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“На мою думку, кіберзлочинці довгий час використовували відмінності в правових, політичних системах різних країн. Та зараз ми бачимо, як люди кооперуються, щоб зрозуміти, як разом працювати з цими розслідуваннями, щоб досягти ефективного результату. Те співробітництво, що зараз відбувається, для мене є фантастичним досягненням. Ми змогли змінити певні процеси та процедури. І головне, я вважаю, що ці зміни стануть каталізатором для кращого розслідування злочинів”, - наголосив керівник Європейського центру Європолу з боротьби з кіберзлочинністю, Стівен Уілсон.

Читайте також: У Нідерландах назвали кількість затриманих у справі хакерів Avalanche

Жертвами кібератак стали понад 40 тисяч людей, які навіть не підозрювали, що надавали доступ до своєї персональної інформації. Серед постраждалих були міжнародні компанії, юридичні фірми, представники бізнесу в Європі та США.

Як повідомляв Укрінформ, мережа Avalanche функціонувала понад 10 років та щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів. Грошові втрати, пов'язані з кібератаками Avalanche, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-