У Нідерландах розповіли, як викрили хакерську мережу Avalanche

У Нідерландах розповіли, як викрили хакерську мережу Avalanche

Фото, відео
Укрінформ
У Гаазі, у приміщенні Європолу, розповіли деталі розслідування діяльності міжнародної злочинної комп’ютерної мережі Avalanche. Участь у брифінгу взяли представники від США, Німеччини, Грузії, Молдови, України, Європолу та Євроюсту.

Першим виступив прокурор західного округу штату Пенсильванія Скотт Брейді. Він наголосив, що єдиний дієвий спосіб притягнути кіберзлочинців до відповідальності – це діяти разом.

“Ми готові повідомити про, як нам здається, безпрецедентну міжнародну ініціативу, великі зусилля, які допомогли ліквідувати міжнародну кримінальну мережу Avalanche. Завдяки співпраці з країнами, представники яких сидять праворуч і ліворуч від мене, низка таких кіберзлочинців були піддані правосуддю в Україні, Молдові, Грузії та США. Коли справа стосується кіберзлочинності, головне питання, яке ми завжди собі ставимо: як ефективніше притягнути кіберзлочинців до відповідальності. Світова практика показує, що єдиний дієвий метод, щоб зупинити такі організації і залучити їх до відповідальності - це працювати разом”, - наголосив Брейді.

У Нідерландах розповіли, як подолали хакерську мережу Avalanche/ Фото Ірини Драбок

Читайте також: Цьогоріч в Україні викрили майже 1000 кіберзлочинів

Як повідомляв Укрінформ, мережа Avalanche функціонувала понад 10 років та щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів. Грошові втрати, пов'язані з кібератаками Avalanche, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-