НБУ посилить підтримку FinTech в Україні

НБУ посилить підтримку FinTech в Україні

Укрінформ
Національний банк України розпочав пілотний проект для стимулювання розвитку FinTech-рішень в Україні, на базі якого створив Експертну раду з питань комунікації з інноваційними компаніями. 

Про це повідомляє НБУ.

Експертна рада стане комунікаційною платформою для спілкування Національного банку України із інноваційними компаніями.

Інноваційні компанії можуть подавати до Національного банку заяви (українською або англійською мовами) для розгляду та обговорення власних новітніх продуктів.

“Ми вирішили запровадити прямий діалог між Національним банком та інноваційними компаніями. До процесу розгляду новацій ми залучимо експертів з різних підрозділів регулятора та у разі необхідності – з інших державних органів. Стосовно кожного з поданих інноваційних продуктів компаніям надаватиметься безпосередній зворотній зв’язок та рекомендації стосовно його правового супроводуˮ, – прокоментував цю ініціативу директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олександр Яблунівський.

За його словами, це дасть можливість Національному банку зрозуміти потреби та напрямки розвитку інноваційного фінансового ринку, а інноваційним компаніям – особливості поточного регулювання та законодавчої бази.

Читайте також: НБУ підвищив ліміт на виведення дивідендів із України

Крім того, у разі потреби Національний банк звертатиметься до Уряду з пропозицією внести зміни до законодавства України, щоб зробити можливим впровадження справді інноваційних фінансових продуктів та послуг.

“Така взаємодія насамперед буде спрямована на прогресивний розвиток інновацій та підвищення фінансової інклюзії в України, що є однією з семи стратегічних цілей Національного банку на найближчі рокиˮ, – додав Олександр Яблунівський.

Подати заяву для розгляду та обговорення власних інноваційних продуктів або послуг компанії зможуть вже з 08 травня 2019 року. Для цього потрібно надіслати заяву на електронну адресу: nbu@bank.gov.ua із позначкою "GO FinTech".

Інноваційні компанії отримають зворотній зв’язок від Національного банку впродовж 30 робочих днів із дня її отримання.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 23 квітня 2019 року № 63 “Про затвердження Положення про порядок взаємодії Національного банку України з інноваційними компаніями та проектами”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-