Український стартап Kidslox поскаржився на Apple

Український стартап Kidslox поскаржився на Apple

Укрінформ
Вітчизняний стартап Kidslox подав скаргу на корпорацію Apple через зловживання монопольним становищем.

Про це йдеться на офіційному сайті Kidslox.

"На американську корпорацію Apple скаргу до Європейської комісії з конкуренції подали 2 ІТ-компаній зі сфери батьківського контролю за мобільними гаджетами: стартап Kidslox із головним офісом у Черкасах, а також іспанська компанія Qustodio. У своїй скарзі позивачі звинувачують Apple у зловживанні монопольним становищем і "витравлюванні" додатків, що дозволяють контролювати перебування дітей за мобільними телефонами. Створивши власну програму батьківського контролю, Apple блокує оновлення своїх конкурентів або просто видаляє їх із AppStore", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, на сьогодні із AppStore видалено вже 11 додатків такого типу, наприклад Ourpact, Mobicip, Сurbi та інші. Kidslox та qustodio ще в апсторі і продовжують боротьбу.

Читайте також: Прибуток Apple падає, але продажі iPad зростають — фінзвіт

Про цю вже справу написали The New York Times, BBC, CNN, Wired, Techcrunch, the Verge, Mirror, Sky News, Independent, The Times, MIT technology review та інші. Що характерно - компанії батьківського контролю у конфлікті з Apple підтримав відомий колишній директор Apple, якого називають "батьком iPod", Тоні Фаделл, присвятивши цій проблемі кілька дописів на власній сторінці в Twitter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-