NASA показала найбільш детальне зображення Всесвіту

NASA показала найбільш детальне зображення Всесвіту

Фото, відео
Укрінформ
Американське агентство NASA об'єднало знімки Hubble за 16 років і створило найбільш деталізоване на сьогодні зображення Всесвіту.

Про це повідомляється на сайті NASA.

"Мозаїка глибокого неба, створена з майже 7500 окремих знімків, містить 265 000 галактик, вік яких сягає від 13,3 мільярдів до 500 мільйонів років після великого вибуху", - йдеться в повідомленні.

Зображення показує, як галактики змінюються з часом, перетворюючись на гігантські, видимі в сусідніх всесвітах.

"Це одне зображення містить повну історію зростання галактик у Всесвіті, починаючи з віку "немовлят" до того, як вони перетворилися на повноправних "дорослих", - сказав Гарт Іллінгворт з Каліфорнійського університету.

За його словами, жодне зображення не перевершить цього, поки не будуть запущені майбутні космічні телескопи.

"Такі вишукані вимірювання високої роздільності численних галактик у цьому каталозі дають можливість проводити позагалактичні дослідження в широкому діапазоні", - говорить провідний дослідник каталогу Кетрін Уітакер з Університету Коннектикуту в Сторрсі. Він зазначає, що найчастіше такі дослідження приводять до несподіваних відкриттів, які мають найбільший вплив на розуміння еволюції галактик.

Читайте також: Зонд NASA зробив знімок заходу Сонця на Марсі

NASA також представило відео, на якому показано, що за наймешим шматочком простору на фото ховаються тисячі галактик, що містять мільярди зірок.

Вчені відзначають, що, хоча це yfqltnfkmysit зображення на сьогодні, воно показує всього півградуса нічного неба (або половину ширини вказівного пальця на відстані витягнутої руки). Приблизно стільки ж простору займає повний Місяць на небі.

Космічний телескоп Hubble є проектом міжнародного співробітництва між NASA і ESA (Європейським космічним агентством). Телескопом управляє Центр космічних польотів NASA Goddard в Грінбелті, штат Меріленд.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-