Біопластик так само шкідливий для природи, як і звичайний

Біопластик так само шкідливий для природи, як і звичайний

Дослідження
Укрінформ
Вчені з університету Плімута довели, що біопластик не розкладається у воді й під землею.

Згідно з даними дослідження, через 3 роки в воді або під землею пакети з біопластику залишаються придатними для використання, повідомляє officiel.

Для експерименту взяли кілька видів пластикових пакетів, які поширені в Великобританії: біорозкладний пакет, оксобіорозкладний пакет, компостований пакет і стандартний пакет з поліетилену високої щільності. Кожен з видів пакетів помістили у звичайні умови: залишили на відкритому повітрі, закопали в землю і помістили у морську воду.

Вчені були здивовані результатами дослідження: після трьох років перебування пакетів в особливих умовах вони залишилися повністю придатними до використання.

"Це дослідження піднімає ряд питань про те, чи можуть люди довіряти продукції з позначкою біорозклад", - сказав Річард Томпсон, глава підрозділу, який проводив дослідження.

Зазначається, що винятком став компостований пакет, який розчинився в морі через 3 місяці. Але і він був присутній в ґрунті після 27 місяців дослідження.

Читайте також: Словаччина відмовиться від одноразового пластику за два роки

Вчені зробили висновок з дослідження: не можна очікувати від пластику, що він зникне сам і перестане впливати на забруднення навколишнього середовища. Ми повинні мінімізувати його використання, а підприємства мають переробляти всі матеріали правильним чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-